Despre noi

SmARTkids sunt ambasadorii inovatiei!

Ca ambasadori ai inovatiei, trendsetterii smARTkid vor intelege si ii vor invata si pe altii ca: Arta si stiinta se afla de aceeasi parte pe baricada inovatiei. Inovatia se afla la intersectia dintre stiinta si arte. Greselile sunt parte a procesului de invatare, in timp ce teama de greseala este ucigasul inovatiei. Orice informatie, observatie, experienta este utila si poate fi folosita pentru a rezolva in mod inovativ sau cu succes o situatie problematica.

Exista mai multe variante de a atinge un obiectiv, nu doar o singura cale corecta.

Creativitatea este foarte importanta pentru a putea atinge succesul, dar pentru a servi unui obiectiv si a produce impact, creativitatea jongleaza cu ceea ce ai invatat si cu ceea ce ai experimentat. Fara cunostinte dobandite nu putem avea avantajul unei perspective inovative asupra lucrurilor.

Fa-ti prieteni cu pasiuni diferite de ale tale si asculta-i.

Cele mai bune idei se nasc din discutii cu oameni care au preocupari diferite. Cunostintele aflate in astfel de discutii pot fi aplicate in proiectele tale. Foloseste, creeaza si stapaneste tehnologia, pentru ca tehnologia inseamna inovatie. Crede in ideile tale si gaseste-ti adepti care sa te sustina sa le concretizezi/implementezi

Echipa noastră

„Adevărul este ca orice salt in dezvoltarea noastra presupune efort, chiar daca acest lucru nu exclude placerea de a sti. Nu va spunem ca a invata lucruri noi este intotdeauna usor, pentru ca nu este. In spatele oricarei cresteri sunt curiozitatea, pasiunea, iesirea din zona de confort, provocari depasite si, desigur, esecuri care te calibreaza, te repozitioneaza, te obliga sa te cunosti si te fortifica emotional.

Ce bine este ca, spre deosebire de noi, copii nostri pot invata aceste lucruri in medii care nu genereaza trauma, frica si rusine! Ce bine ca la smARTkid gresile sunt parte dintr-un proces care duce la „Ahaaa-uri”, la incredere in sine, la placerea de a fi competent, sustinut academic si, desigur, echilibrat emotional!”. 

Livia Lucan-Arjoca, presedinte Asociatia 7 ARTE.

Andrei Rosca

Consultant

Andrei are 8 ani si este un smARTkid tipic. Ii mentii atentia doar daca ai metode adaptate, daca il motivezi si ii implinesti asteptarile.

Livia Lucan-Arjoca

Trainer

Livia este scriitor si jurnalist, blogger Adevarul.ro, formator acreditat si autor premiat de Uniunea Scriitorilor din Romania.

MARIANA MINEA

Trainer

Mery este absolventă a Facultatii de Medicina, formator acreditat şi trainer smARTkid. Este interesata de metodele formale si informale de educatie si dezvoltare personala, pasionata de psihologie.

Află mai multe și descoperă atelierele SmartKid

Ne dorim pentru copiii noştri oportunitatea de a crește frumos, de a-și descoperi înclinațiile și punctele forte. Informali si relaxati, cu tonus si chef de viata ne dorim să fim mai buni azi decat ieri, ne completăm unii pe altii si ne bucurăm alături de cei mici.

Povestea noastră începe alături de Asociaţia 7 ARTE, organizaţie non-profit infiinţată în august 2015, unde am ales să promovăm cultura, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor. SmARTkid s-a nascut ca un program amplu al Asociaţie 7 ARTE și înseamnă proiecte de educaţie experienţială şi de educaţie prin cultură. Prin smARTkid, 7 ARTE organizează ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri deschise publicului si, multe dintre ele, GRATUITE.

Încă de la înfiinţare am oferit concepte unice, precum atelierele de lectură pentru copii cu invitati scriitori şi ilustratori de carte, concepte care s-au dovedit un model de succes, preluat acum şi de alţi furnizori din piaţă.

Anual, in luna martie, organizam ateliere in scoli, biblioteci si librarii, pentru a celebra Luna Femeii prin lectura. Aducem in fata copiilor povestile unor femei remarcabile, cu biografii reale sau personaje literare, care pot fi considerate modele pentru orice generatie.

 

In virtutea parteneriatelor pe care le avem cu SOS Satele Copiilor si Educab, am organizat caravane cu scriitori atat in comunitatea SOS SATELE COPIILOR cat si in comunitatile defavorizate din mediul rural, prin intermediul bibliotecilor partenere Educab.

Cu ajutorul partenerilor nostri am donat sute de cărți, împreună cu rechizite (caiete, creioane colorate, etc).

Autorii care fac parte din proiectele noastre sunt dintre cei mai iubiti de copii si apreciati de critica literara. Din 2015 pana in prezent la atelierele 7 ARTE au participat, an de an, autori precum: Lavinia Braniste, Ioana Nicolaie, Carmen Tiderle, Mihaela Simina, Irina Georgescu, Mihaela Cosescu, Alexandra Rusu, Claudia Groza Lazăr, Cristina Andone, Ciprian Macesaru, Daniel Eberhat, Iulian Tănase, Andrei Crăciun, Vladimir Drăghia, Dan Mircea Cipariu, TO Bobe, Cristina Alexandru si doua autoare din Marea Britanie, Amber Lee Dodd si Claire Barker.

Prin atelierele noastre, oferim copiilor accesul la cultură şi la educaţia non-formală, în completarea educaţiei formale, pe care nu o înlocuim. Dacă doreşti să ne fii partener în proiectele pe care le organizam, te rugam să ne scrii: liviarosca at gmail.com.